Revolution….

Jeg vil helt vildt gerne starte en revolution…

En revolution for sindslidende.

Det vil involvere er armbånd/knap/nål, et eller andet der på sigt symboliserer inklusion af psykpatienter i arbejdsmarkedet.

Det skal hedde “Tag mig med?”, “plads til mig?” eller lignende.

Jeg hører fra flere og flere patienter at de ikke kan arbejde, men gerne vil. Så må der jo være noget galt med den model der eksistere i dag. De siger at fordi de kun kan arbejde få timer og i tide og utide er indlagt, så kan de ikke holde et job. Men de fleste siger også at de holder deres diagnoser for sig selv. Der er i mine øjne en kommunikationsbrist.

Hvis patienterne følte sig mere trygge med deres diagnoser (ved at stigmatisering var borte) så er der også større sandsynlighed for at man fortæller om den. Så vil der være mulighed for at arbejdsgiverne kunne vise, at de faktisk ER rummelige og dermed gør arbejdsmarkedet mere fleksibelt.

Jeg tror at meget stigmatisering kommer indefra. Altså inde fra patienten.

Jeg tror kun den kan vendes ved at flere kommer frem med deres historie og bryder den tabu man evt. selv er med til at skabe.

Den skal i støbeskeen og finpudses men ellers synes jeg at den er god.

Xx Maine

PS… Skriv gerne en kommentar ved at trykke på det lille + i nederste højre hjørne af opslaget.

3 thoughts on “Revolution….

 1. Mere rummelighed ville være godt, blev selv (før jeg fik pension, mens der var gjort klar til afklaringsforløb) fyret pga sygdom, men en med somatisk (som havde været mere væk end mig) blev ikke, for un skulle ikke stresse…… den forskel forstår jeg ikke, hvorfor kunne jeg ikke få den samme chance som hende? Måske ville en sådan chance have gjort at jeg havde flexjob idag…. for det pressede jo også mig at blive fyret.
  Men gid man ikke skulle frygte folks reaktion når man er ærlig.
  selv kæmper jeg for at servicehunde blive forstået i samfundet, også dem der ikke er føre eller handihund, for jeg kan så meget mere sammen med Zorro, som at tage med offentlig transport og handle selv.

  Like

  • Jeg har selv fleksjob og er glad for det… Jeg har verdens bedste arbejdsplads. Det er fedt at din hund hjælper dig!!! At frygte folks reaktion, bidrager desværre til tabuet… Min holdning er hellere sig det en gang for meget end en gang for lidt. Så fagpersoner, pårørende, kolleger og naboer er med på klumpen. Vil skal fjerne den berøringsangst der er i forbindelse med psykiske lidelser. Xx Maine

   Like

 2. Det skal vi og jeg øver mig, det er ikke så slem en frygt mere, fordi jeg har fået gode reaktion de sidste år. . Som om det hjalp at jeg fik pension, eller måske at jeg flyttede kommune.
  Plejer at sige at mit job er at passe på mig selv og få det bedre.
  skønt med flexjob, håber at få det godt nok til det en dag.
  ja jeg er heldig med Zorro.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s