Rant…

Jeg har haft det svært ved at takle tabu on psykiske lidelser. Jeg har selv skizofreni, men diagnosen har aldrig påvirket mig. Efter jeg fik diagnosen fik jeg det hverken dårligere eller bedre… Selvom jeg ved det påvirker os alle forskelligt.

Men lige skizofreni, den er grim og fyldt med stigmaer. Jeg har mødt en masse modgang på min vej med skizofreni. Mistet familie og venner, jobs og muligheder. Folk skal undervises i, at der i popkultur bliver der bræget om noget forkert… Man er ikke nødvendigvis skizofreni fordi man har personlighedspaltning. Men har ikke OCD fordi man retter på toiletpapiret. Og man er ikke nødvendigvis bipolar vare fordi kan har lidt humørsvingninger.

Psykisk sygdom er alvorligt men der skal være plads til lidt pjat… Ellers bliver det tragisk. Derfor forsøger jeg at holde humøret oppe med mine billeder og lidt positivitet.

Medicinering er lidt noget lort… For inden for psykiske lidelser er der ingen facit. Det hele kører på trial and error. Man skal igennem utallige præparater med endnu flere bivirkninger (nogle permanente) før de finder er præparat der tager vare nogle af dine psykoser så din hverdag bliver tålelig.

Indlæggelser er for korte… Men det er jo politisk bestemt at man skulle skære sengepladser.

Personalet gør er pisse godt arbejde med det de har til rådighed. Men det bliver desværre ikke en holdbar løsning at blive sendt for tidligt hjem, for så kommer man jo bare igen.

Nok ikke den billige løsning.

Pårørende er er andet “touchy subject”… Man må ikke sige højt “jeg gider ikke at have besøg” det er mega fy fy. Folk tænker “så kan du være fri” eller siger “jamen jeg er jo kørt x km det kan du ikke være bekendt” det er sjovt at fokusere er på dem ikke? Nogle gange er det vildt dejligt… Andre gange not so much.

Psyk afdelingerne rundt i landet er meget forskellige… Og der er også rygter og fordomme blandt patienter med hvor de “gode” afdelinger er. Om kan skal dele værelse, hvad der er af kost muligheder, om fyssen er god? Det kan være afgørende hvor mange bor eller flytter hen.

Må psykiatripatienter få børn? Jeg vil jo rigtig gerne have børn… Batman not so much. Han vil gerne men han har det svært med at se min sygdom i sammenhæng med graviditet. Han kender en hvis kone blev meget psykotisk under graviditet. Så det er naturligvis også sådan min krop fungere.

Jeg har hørt fra gamle venner og kolleger at de synes det er i orden at beholde børnene hvis kan har den før diagnosen. Men ikke i orden at bevidst blive gravid når man har fået diagnosen.

Lige en lille rant fra mig…

Xx Maine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s